Huawei допоможе Україні розвивати "розумні" енергомережі

Китайська корпорація Huawei заявляє про співробітництво з Україною у розвитку відновлюваної енергетики та "розумних" енергомереж, і підписання меморандуму між Huawei Ukraine та ДІФКУ забезпечить нові можливості у цій сфері.

Про це Укрінформу повідомили в представництві Huawei в Україні.

"Для створення умов для співпраці компанія Huawei Ukraine та Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ) уклали меморандум щодо взаєморозуміння. Основна мета партнерства — розвиток ринку відновлюваної енергетики в Україні за рахунок інвестпроєктів і обмін досвідом та інформацією щодо інвестиційних ініціатив", - зазначили в представництві.

Очікується, що до кінця 2019 року на ринку відновлюваної енергетики України з’являться такі рішення Huawei, як інвертор 185KTL для великих сонячних електростанцій, інвертор 100KTL-M1 для комерційних і промислових сонячних електростанцій, інвертор 50KTL-M0 для побутових або комерційних сонячних електростанцій, а також трифазний побутовий інвертор 3-20KTL-M0.

Читайте також: Huawei презентувала найшвидший у світі кластер штучного інтелекту

"Метою діяльності ДІФКУ є залучення іноземних та вітчизняних інвестицій у реальний сектор економіки України. Саме через участь ДІФКУ у проекті інвестор отримує надійного партнера — державу. ... Huawei є провідним світовим постачальником інформаційно-комунікаційного обладнання та рішень для зеленої енергетики. Ми впевнені, що дане партнерство сприятиме розвитку цього сегмента в Україні", — зазначив голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Володимир Ставнюк.

У Huawei, у свою чергу, наголосили, що іноваційні рішення компанії дозволяють швидко та ефективно реалізовувати проєкти.

Читайте також: В Україні у "зелену" енергетику цьогоріч інвестували понад €2 мільярди

"Компанія Huawei активно впроваджує інноваційні рішення, що швидко та ефективно вирішують завдання відновлюваної та розумної енергетики в усьому світі. Укладання меморандуму між компанією Huawei Ukraine та ДІФКУ забезпечить нові можливості для реалізації в Україні проектів у цій сфері", — сказав директор українського підрозділу Huawei Solar Inverter Ян Донг.

Наразі компанія Huawei продовжує інвестувати у наукові дослідження та розвиток інновацій й цифрових технологій у сферах ШІ, 5G, хмарних сервісів, IoT та відновлюваної енергетики, щоб забезпечити новий досвід та конкурентні рішення для клієнтів в Україні та в усьому світі.

Як повідомлялось, Huawei заснована в 1987 році, є приватною компанією, що повністю належить її співробітникам.

В Україні Huawei представлена трьома бізнес-підрозділами: Carrier, Consumer і Enterprise Business Group.

Читайте також: В Україні за І півріччя значно зросла кількість потужностей "зеленої" енергетики

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа утворена згідно із Законом України "Про інноваційну діяльність", належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Засновником Установи є держава в особі Кабінету міністрів України. Установа утворена з метою здійснення фінансової підтримки інноваційної діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності, а також залучення вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку реального сектора економіки, підвищення вітчизняного потенціалу з експорту продукції.