Зеленський пропонує слідом за Африкою “перескочити” деякі етапи технологічної революції

Україна за прикладом Африки може перескочити деякі етапи технологічної революції і перейти до більш просунутих інформаційних технологій.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у виступі iForum 2019 з доповіддю "Гарант Інновацій: творимо майбутнє разом", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перед нами стоїть немало викликів учорашнього дня, але чому одночасно з цим ми не можемо говорити про майбутнє? Є нормальні світові всім відомі приклади. Ось, мені подобається приклад Африки, яка успішно перескочила дротовий телефонний зв'язок і відразу перейшла до мобільного... Вони знайшли шлях, вони обминають ці ями вчорашнього дня. Відсутність вони роблять реальною перевагою кожного жителя їх країни", - сказав Зеленський.

У цьому контексті він визнав, що в Україні зараз багато проблем і багато "факапів". Але, на думку Президента, вони теж можуть стати шансами для змін.

"Ось вам приклади: за відсутності електромереж уряд може реально крокувати в сторону відновлюваної електроенергетики, за відсутності банківської інфраструктури - те, що реально у нас відбувається, - можна йти до цифрового банкінгу, за відсутності транспортної логістики треба йти до дронів", - вважає Зеленський.

Читайте також: Зеленський виступив на ІForum-2019

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський виступає на форумі інтернет-діячів iForum-2019. Його виступ проходить російською мовою. Доповідь супроводжується відео- та фотоматеріалами.

Український форум інтернет-діячів iForum-2019 присвячений проблемам розвитку Інтернету.