Відбудувати Нотр-Дам допоможе відеогра

Комп’ютерна гра Assassin’s Creed Unity може допомогти максимально точно відновити понівечений пожежею Собор Паризької Богоматері.

Про це повідомляє GPS World.

«Художниця компанії Ubisoft Керолін Міусс, яка протягом 2 років працювала над точною 3-D копією Нотр-Даму для відеогри Assassin’s Creed Unity, може допомогти у відновленні цього пошкодженого пожежею собору», - йдеться в повідомленні.

За словами Міусс, у процесі розробки віртуальної копії храму «перевірялася кожна цеглина».

Дія гри Assassin’s Creed Unity відбувається в Парижі кінця 18 століття. Архітектура тодішньої столиці Франції відтворена в ній дуже ретельно, наприклад, той-таки Нотр-Дам можна вивчити до найдрібніших деталей.

Читайте також: Німеччина допоможе Франції у відбудові Нотр-Даму

Окрім цього, велику допомогу у відбудові собору має надати робота мистецтвознавця Ендрю Теллона, який кілька років тому склав повний план храму за допомогою лазерного сканування.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна пожежа спалахнула у верхній частині Собору Паризької Богоматері в понеділок. До ранку вівторка пожежники змогли загасити вогонь. Усі цінні реліквії старовинного храму вдалося врятувати, але сама будівля зазнала колосальної шкоди.