Канада виділить $130 мільйонів на інфраструктуру для електрокарів

Протягом наступних п’яти років Канада виділить із державного бюджету $130 мільйонів на збільшення кількості зарядних пристроїв для електричних автомобілів та заправок для машин на гідрогені.

Про це йдеться у федеральному бюджеті Канади, ухваленому нещодавно парламентом, передає кореспондент Укрінформу.

“Аби розширити мережу зарядних та заправних станцій для автомобілів із нульовим рівнем шкідливих викидів, бюджет-2019 пропонує продовжити попередні інвестиції, надавши Міністерству природніх ресурсів 130 млн дол. протягом п’яти років, починаючи у 2019-2020 рр., для створення нових зарядних та заправних станцій на парковках біля робочих місць, громадських паркувальних майданчиках, комерційних та житлових будівлях, а також віддалених локаціях”, - зазначається у документі.

Читайте також: Uber запустив на вулиці Києва 200 електрокарів

Окрім цього, Міністерству транспорту також буде виділено протягом п’яти років 5 млн дол. на те, аби разом із виробниками знайти спосіб збільшити кількість проданих автомобілів із нульовим рівнем шкідливих викидів.

“Досягнення амбітних показників збуту вимагає від автовиробників виставлення на продаж достатньої кількості моделей машин із нульовим рівнем шкідливих викидів, що відповідатиме потребам канадців”, - йдеться у державному кошторисі.

Читайте також: Попит на електрокари в Україні цьогоріч зріс майже на 70%

Як повідомлялося, тихоокеанська канадська провінція Британська Колумбія нещодавно оголосила про намір повністю перейти на екологічні автомобілі із нульовими шкідливими викидами до 2040 року.