IBM та Vodafone спільно розвиватимуть 5G у Європі

У першій половині 2019 року компанії IBM та Vodafone запускають нове європейське підприємство, щоб наздогнати Китай і США в розвитку мережі нового покоління 5G.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на спільний прес-реліз двох компаній.

"IBM і Vodafone розпочнуть нове підприємство, спрямоване на розвиток 5G, штучного інтелекту та хмарних сервісів у Європі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з метою розвитку проекту IBM та Vodafone підписали восьмирічну угоду.

Прогнозується, що підприємство почне працювати в першій половині 2019 року. Його очільниками стануть представники двох компаній Майкл Валучі (IBM) та Грег Хіттенраух (Vodafone).

Читайте також: Єврокомісія розпочала антимонопольне розслідування щодо Vodafone

Наголошується, що створення спільного підприємства має на меті допомогти Європі наздогнати США та Китай за темпами впровадження технологій нового покоління 5G.

Компанія Vodafone представлена в Україні дочірньою структурою - Vodafone Україна (другий за величиною мобільний оператор в Україні).

31 січня 2018 року Vodafone Україна отримав ліцензію на 4G LTE у діапазоні 2600 МГц. У березні 2018 року - на діапазон 1800 МГц.

Читайте також: Китай погрожує Канаді "наслідками" у разі недопуску Huawei до конкурсу на 5G

1 липня 2018 року Vodafone запустив 4G покриття на частоті 1800 МГц у близько 50 населених пунктах в 10 областях України.