“Шукай ельфа!”: у Києві заохочуватимуть дітей до інновацій

У Національному експоцентрі України почала працювати перша в світі автоматизована станція видачі подарунків.

Її відкриття відбулось у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми організували цей захід для того, що показати людям, що інновації - це просто, і що навіть дітям під силу користуватися технологіями. Ми зібрали на одній локації (перший павільйон ВДНГ - ред.) 1182 автоматизовані скриньки-комірки, до яких завантажили подарунки. Протягом перших днів роботи станції — з 22 по 25 грудня — видаватимемо подарунки безкоштовно всім дітям, які зареєструються на сайті та матимуть спеціальний код доступу до комірки”, - сказала кореспонденту Укрінформу представник організаторів заходу Юлія Лагутіна.

За її словами, станом на ранок 22 грудня вже зареєструвалося понад 900 осіб. Разом із тим, уточнила вона, у павільйоні працюють аніматори в костюмах ельфів, які допомагають відвідувачам знайти потрібний сектор станції та номер комірки, в якій зберігаються їхні подарунки.

“У смс-повідомленні разом із кодом доступу до комірки та номером сектору також написано “Шукай ельфа!”. Таким чином ми хотіли максимально все спростити, бо розуміємо, що буде багато дітей, а тому їхній досвід взаємодії з технологіями має бути ще й цікавим”, - пояснила Лагутіна.

Щойно усі подарунки буде видано, з 26 грудня у павільйоні відкриється ярмарок. Організатори звертають увагу на те, що він стане першим в Україні, під час якого будь-які товари можна буде придбати без участі людини та її безпосереднього перебування на місці події. При цьому прибуток з кожної транзакції буде передано до благодійного фонду “Таблеточки”.

Читайте також: Репетиція Нового року: від вечірок до ярмарків

Напередодні представники Книги рекордів України визнали цю автоматизовану станцію видачі подарунків найбільшою в країні та зафіксували новий рекорд. Далі планується його підтвердження й на світовому рівні — наразі комісія Книги рекордів Гіннеса перевіряє українську інновацію на відповідність усім критеріям. Водночас на їх вимогу організатори встановили у павільйоні ВДНГ камеру спостереження, щоб засвідчити факт, що люди справді користуються послугами автоматизованої станції протягом 24 годин.