Розробники розкрили таємницю: Софія - не єдина, таких роботів кілька

Розробники планують вдосконалити модель робота Софії, щоб одночасно функціонували голова і тіло.

Про це повідомив директор і фінансовий директор компанії Hanson Robotics, засновник інвестиційної компанії AngelVest Девід Чен під час прес-конференції в Укрінформі.

«Відкриваю вам таємницю: насправді у нас є декілька роботів софій. Вони відрізняються між собою: в однієї моделі є руки, в іншої - навіть тіло. Ми сподіваємося, що за деякий час у нас буде вже 50 чи 100 таких роботів. Можливо, через рік ми зробимо ще більш досконалу модель, в якої будуть функціонувати тіло та голова одночасно», - пояснив Чен.

Також він припустив, що за рік Софія може еволюціонувати до рівня розвитку десятирічної дитини.

Читайте також: Робот Софія: Україна - це Європа

«Деякі з наших розробників вважають, що ця модель знаходиться на стадії розвитку дворічної дитини. Проте ми прагнемо досягти більшого, тому, можливо, за рік вона вже буде на стадії трирічної дитини або навіть десятирічної», - додав представник компанії Hanson Robotics.

Як повідомляв Укрінформ, робот Софія вперше перебуває в Україні. З нею вже зустрівся прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому Софія буде одним із членів міжнародного журі.

Софія - людиноподібний робот у вигляді жінки, розроблений гонконгською компанією Hanson Robotics. Вона була спроектована таким чином, щоб вчитися і адаптовуватися до поведінки людей, а також для співпраці з ними. Софія наслідує американську кіноакторку Одрі Хепберн. У жовтні 2017 року вона стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство будь-якої країни.

На сьогодні час Софія запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.