Apple і Amazon спростували інформацію про китайські шпигунські чіпи в їх системах

Американські компанії світового масштабу Apple Inc. та Amazon.com Inc категорично заперечили інформацію, оприлюднену американським агентством Bloomberg, що Китай поставив їм материнські плати із вбудованим шпигунським чіпом.

Про це повідомило в четвер видання USA Today.

"Обидві компанії – Apple і Amazon категорично заперечили твердження, що їхні сервери були вразливими для китайських шпигунів після вибухового звіту видання Bloomberg", - зазначається в публікації. 

Американське агентство Bloomberg у четвер оприлюднило інформацію про те, що китайські спецслужби проникли в деякі з найбільш технологічно розвинутих компаній США. При цьому видання стверджувало, що китайцям вдалося вставити мікрочіпи розміром з рисове зернятко в сервери, що постачалися для компанії Apple і Amazon з КНР. За даними Bloomberg, це відбувалося на етапі збирання материнських плат китайськими фірмами-підрядниками. 

Читайте також: Власники нових iPhone масово скаржаться на неанонсовану функцію

Зі свого боку, в американських компаніях одразу заявили, що реальна ситуація не відповідає дійсності. У Apple назвали публікацію Bloomberg "неточною", а в Amazon заявили, що ніколи не мали справи з проникненням у сервери на апаратному рівні. При цьому, заперечення компаній були насичені технічною деталізацією, зауважує видання – що трапляється рідко на практиці. 

Водночас, Bloomberg повідомило, що чіпи були виявлені ще в 2015 року, на етапі перевірки апаратної частини, поставленої з Китаю. Агентство також зауважило, що американські правоохоронці відкрили в цьому зв'язку розслідування.