Facebook видалив 652 профілі, пов’язані з Росією та Іраном

Компанія Facebook видалила 652 сторінки, облікові записи та групи, які вона визначила як частину скоординованих кампаній дезінформації, що виникли в Ірані та Росії.

Про це повідомляє CNN

У компанії заявили, що низку сторінок, облікових записів і груп видалили за узгоджене поширення фейкової інформації у соціальних мережах Facebook та Instagram. «Частина такої діяльності зафіксована в Ірані, частина — в Росії», — заявили у Facebook.

Усього компанія видалили 652 аккаунти, які поширювали дезінформацію для користувачів У США, Великій Британії, Латинській Америці та на Близькому Сході. Деякі з них входять до групи під назвою "Liberty Front Press."

У компанії уточнили, що іранські і російські акаунти не були ніяк пов’язані між собою, проте у їхніх діях прослідковувалась подібна тактика створення цілих груп облікових записів для введення користувачів в оману. «Ми видалили сторінки, групи та облікові записи, які можуть бути пов’язані з джерелами, котрі уряд США раніше визначив як російські військові розвідувальні служби», - заявили в компанії. «Це не має стосунку до діяльності, яку ми виявили в Ірані», — додали у заяві.

Читайте також: Білий дім готує документ про санкції за іноземне втручання у вибори в США - ЗМІ

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг зазначив, що спроби компанії виявляти фальшиві сторінки, групи та облікові записи роблять соціальну мережу безпечнішою.