Google випустив оновлення операційної системи Android 9 Pie

Компанія Google відкрила доступ до скачування фінальної версії операційної системи Android 9 Pie ("Пиріг").  

Найбільше за рік оновлення мобільної ОС вже доступне для установки на всі смартфони Pixel, для інших Android-пристроїв оновлення вийде до кінця осені, повідомляє The Verge.

“Пристрої, які брали участь в бета-програмі від Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus і Essential, а також всі пристрої, які задовольняють вимоги Android One отримають це оновлення до кінця осені!”, - заявило керівництво Google. 

Користувачів оновлення Android Oreo зустрічатиме нова інформаційна панель Digital Wellbeing, що показує, коли, як часто і на який час запускалися ті чи інші програми. З'явиться можливість обмежити час використання програм: наприклад, на Instagram можна буде встановити півгодинний ліміт на добу, після чого його значок стане чорно-білим.

У iPhone X новий Android запозичить жестовий інтерфейс для переходу між додатками.  "Додому", "Назад" і кнопка для входу в режим багатозадачності зникнуть: їх місце займе одна витягнута клавіша в центрі екрану.  Якщо зробити по ній свайп від низу до верху, відкриється список недавно запущених програм, при повторному свайпі відобразиться список пропонованих програм.  Тапом можна в будь-який момент повернутися на домашній екран.

Читайте також: YouTube, Facebook і Apple закрили акаунти сумнівної платформи InfoWars

Реліз Android 9 Pie для Pixel включає не всі функції, які були анонсовані в рамках Google I / O.  Зокрема, сильно урізані можливості панелі Digital Wellbeing (статистика використання програм дана в скороченому вигляді), а функція "зрізів" (коли можна, наприклад, викликати таксі прямо з пошукового рядка, не запускаючи Uber) взагалі відсутня.  Ці можливості стануть доступні восени, коли нова ОС добереться до інших пристроїв.