Уряд Австралії виділить $5 мільярдів на придбання американських безпілотників

Федеральний уряд Автралії має намір закупити в США шість великих дронів, що будуть використовуватися у спільних оборонних операціях в Азіатському регіоні.

Про це повідомляє news.com.

“Альянс Австралії з США - це наші найважливіші відносини у сфері оборони, які засновані на міцному співробітництві в оборонній промисловості та у розвитку оборонного потенціалу. Ця спільна програма покращить нашу здатність розвивати передові можливості і проводити спільні військові операції. Наш пріоритет номер один - безпека австралійців. Ці інвестиції захистять наші кордони і зроблять наш регіон безпечнішим", - заявив прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Читайте також: Бойовики 6 разів намагалися застосувати безпілотники для розвідки – штаб ООС

За інформацією ЗМІ, йдеться про закупівлю великих безпілотних літальних апаратів MQ-4C Triton, призначених для морського патрулювання, на загальну суму близько 7 млрд австралійських доларів (понад 5 млрд дол. США за поточним курсом), які використовуватимуться для патрулювання у Південно-Китайському морі.

Розвідувальний дрон Triton, розроблений корпорацією Northrop Grumman для військово-морських сил, має довжину 14,5 м та обладнаний реактивним двигуном, який дозволяє йому підніматися на висоту до 20 км і перебувати у повітрі близько 30 годин. Комплект інфрачервоних сенсорів і потужний радар безпілотника забезпечують високу точність збирання інформації та велику зону покриття.

Фото: USNI New