Творці Mozilla розробляють голосовий браузер - ЗМІ

Розробники веб-браузера Mozilla Firefox планують узятися за проект Scout із функціями розпізнавання голосу.

Про це повідомляє видання Engadget.

"За допомогою програми Scout ми починаємо вивчати перегляд і споживання контенту голосом", - зазначається у документах компанії.

На зустрічі розробників обговорюватимуться технічні вимоги до "голосового браузера", що "зможе прочитати користувачам статтю про білих ведмедів".

"Ми обговоримо архітектуру і ключові компоненти, необхідні для голосової платформи, необхідні можливості цих компонентів і проблеми роботи з обмеженнями платформ, що існують", - йдеться у звіті.

ЗМІ інтерпретували Scout як новий голосовий контроль для веб-браузера. З огляду на багаторічний досвід роботи команди у веб-платформах, браузер, безумовно, простіше реалізувати, ніж розумну колонку. Крім того, навігація голосом через налаштування браузера, ймовірно, простіша для звичайної людини. Тим не менш, офіційного підтвердження цьому поки що немає.

Читайте також: Українські вчені досліджуватимуть море на кораблях силовиків

"Ми використовуємо нашу внутрішню конференцію All Hands, щоб зібратися разом, щоб ми могли планувати і будувати на майбутнє. Ми знаємо, що є багато питань з приводу ранніх проектів і ініціатив, які ми вивчаємо. Ми з нетерпінням готуємося до обговорення цих зусиль публічно, коли вони будуть більш розвиненими", - сказав представник Mozilla.

Як зазначає видання, прихильність Mozilla до конфіденційності та захисту даних робить її більш надійною компанією для використання голосу.