Ілон Маск опублікував відеоролик запуску ракети Falcon Heavy

Відео

Відомий інженер, підприємець, винахідник, керівник американської компанії SpaceX Ілон Маск опублікував емоційне відео запуску Falcon Heavy з реакціями глядачів та команди SpaceX.

Як повідомляє "24 канал", відео Ілон Маск опублікував на своїй сторінці у Twitter.

"Чому Falcon Heavy і Starman (манекен, який сидить за кермом автомобіля – ред.)? Життя не може бути просто рішенням однієї нудної проблеми за одною. У ній повинні бути речі, які надихають вас, завдяки яким ви радісно прокидаєтеся вранці і стаєте частиною людства. Ось чому ми це зробили. Ми зробили це для вас", – підписав відео Маск.

Читайте також: "Космічний інтернет": китайці хочуть конкурувати з Маском

У відеоролику представлені нові кадри, які ще не бачила публіка. На них зображена підготовка до запуску, реакція і радість глядачів, запуск ракети в космос. Крім того, в відео показаний момент аварії центрального прискорювача першого ступеня ракети-носія Falcon Heavy, який не зміг приземлитися на плавучу платформу, впав у води Атлантичного океану на швидкості більше 480 кілометрів на годину і розбився.

Як повідомлялося, запуск ракети Falcon Heavу, на борту якої знаходиться електрокар Tesla Roadster, відбувся 6 лютого за київським часом. Невдовзі, машину офіційно внесли у базу даних NASA Horizons як космічний корабель.