Фітнес-додаток "розсекретив" військові бази США і Франції за кордоном

Фітнес-додаток, яким користувалися американські та французькі військові в Афганістані, Іраку, Нігерії та Сирії, вказував на точне розміщення їхніх баз.

Про це повідомляє BFMTV

«Фітнес-додаток та його геолокаційна система дозволяють публічно поширювати дані про розміщення баз американських солдатів та їхніх союзників, інші дані обмеженого доступу, що стосуються баз в Афганістані, Іраку та Сирії», - повідомив один з користувачів Twitter, спостережливість якого допомогла виявити недолік програми.

Як зазначається, через систему геолокації фітнес-додатка місця розміщення деяких баз можуть стати відомі групам бойовиків. Крім того, на карті програми, створеній на базі Strava Labs, зображені дороги поблизу баз.

Читайте також: Бойовики підтвердили, що загиблий в Сирії генерал керував на Донбасі - ЗМІ

Під час розслідування з'ясувалося, що фітнес-прилади, які фіксували переміщення, військові брали з собою на бойові завдання.

Міністерство оборони США заявило, що "оцінює" ситуацію. "Нещодавнє розкриття даних підкреслює важливість підвищення обізнаності про різні ситуації, коли військовий персонал передає особисті дані", - сказали у Пентагоні.

За результатами вивчення ситуації в Пентагоні обіцяють розробити у разі потреби додаткові інструкції або правила, щоб гарантувати безпеку працівників відомств на території країни та за кордоном.