У пустелі Австралії проведуть перегони на летючих авто

Перші у світі перегони літаючих авто проведуть в австралійській пустелі.

Про це повідомляє видання The Advertiser.

«Ми хочемо перенести захопливу атмосферу та цінності Формули-1 до неба», - заявив автор проекту Метт Пірсон.

Австралійський стартап Alauda анонсував проведення перших у світовій історії перегонів летючих авто - Гран-прі Airspeeder - над пустелею у штаті Південна Австралія у 2019 році, хоча перші випробування потенційних учасників пройдуть вже у січні 2018 року.

Прототипом одного з учасників, який фахівці представили громадськості, є квадрокоптер під назвою Airspeeder Alauda Mark 1. При його проектуванні за основу брався корпус реального боліда та концепція корабля T-47 Airspeeder із фільму «Зоряні війни». Однак «справжній» Airspeeder буде працювати від 50-мегаваттних двигунів і таких самих акумуляторів, які використовуються в автомобілях Tesla.

Автори ідеї вважають, що згадані перегони не лише підштовхнуть розвиток технологій, а й започаткують новий вид спорту.

«Не достатньо побудувати швидкісний автомобіль, ми повинні створити спорт», - вважає Пірсон.

Наразі Alauda розпочала кампанію зі збору коштів для фінансування проекту та виявлення інтересу до такого виду спорту з боку громадськості.

Читайте також: Гламурна українка в Австралії спіймала 2,5-метрову змію

Свою підтримку проекту вже висловила влада штату Південна Австралія. У державному органі з безпеки цивільної авіації Австралії також заявили, що готові відкоригувати регулювання повітряного простору для забезпечення безпеки на час перегонів згаданих літальних апаратів.