Гокінг заявив, що Земля стане вогняною кулею через 600 років

Британський фізик-теоретик Стівен Гокінг попередив, що в найближчі 600 років людство перетворить планету Земля на вогняну кулю.

Про це він сказав під час відеорозмови на конференції Tencent Web Summit, яка проходила в Пекіні, повідомляє The Daily Mail.

"Відомий фізик вважає, що збільшення чисельності населення та збільшення попиту на енергію призведуть до катастрофи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гокінг пророкує "імперію роботів" і пропонує іммігрувати з Землі

На думку Гокінга, людству потрібно шукати нові зірки, куди можна частково перебратися, щоб не перенавантажувати планету Земля. На його думку, найкращий кандидат для цього є найближча до Сонця зоряна система Альфа Центавра.

Науковець закликав потенційних фінансових спонсорів запустити проект, який одного дня призведе до створення спеціальних машин для перельотів людей.

Читайте також: Гокінг: Людство має розпочати міграцію з Землі в найближчі 30 років

Виступаючи на конференції, фізик додав, що "ідея цієї інновації у тому, щоб створити нанокластер на світлових променях. Така система може дістатися до Марса менше, ніж за годину чи досягти Плутона за кілька днів і дістатися зоряної системи Альфа Центавра всього за 20 років".

Однак для того, щоб долетіти до Альфи Центавра за допомогою найшвидшого на сьогодні космічного корабля, потрібно близько 30 000 років.