Україна долучиться до розробки нової технології захисту баз даних

Міжнародна організація зі стандартизації (International Organization for Standardization, ISO) оголосила про створення робочої групи для розробки стандартів для системи захисту й зберігання баз даних Blockchain. До участі запросили українських фахівців.

Про це розповів старший менеджер департаменту консалтингу компанії Deloitte в Україні Сергій Бондаренко під час конференції 9 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міжнародна організація стандартів - ISO створила робочу групу (для розробки стандартів Blockchain - авт.) і нам пощастило в неї включитися. Є намір найближчим часом випустити групу стандартів, яка присвячена блокчейну. Вона буде регулювати базові речі: антологію, таксономію, глосарій всіх понять, базові технологічні параметри", - пояснив Бондаренко.

Він додав, що насамперед стандартизація технології потрібна для запровадження її в державі та бізнесі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня 2017 року ДП "СЕТАМ" вперше в Україні спільно з Державним агентством з питань електронного урядування України та компанією BitFure Group підписало меморандум про співпрацю у впровадженні децентралізованої технології Blockchain.

Довідка. Технологія Blockchain — це система захисту й зберігання баз даних, ідея якої полягає у функціонуванні без централізованого керівництва. Використання блокчейну забезпечує можливість функціонування систем без посередників, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції. Захист та збереження даних здійснюється за допомогою потужних криптографічних алгоритмів.