"Дочка" Google почала випробування безпілотної вантажівки

Компанія Waymo, дочірнє підприємство Google з розробки систем автоматичного керування, приступила до випробувань безпілотної вантажівки.

Про це повідомляє Багнет з посиланням на видання BuzzFeed News.

За словами співрозмовника видання, основна мета проекту – зниження "великої кількості смертей в ДТП, які відбуваються через аварії важких вантажівок".

У Waymo підтвердили, що дійсно працюють над створенням фури з системами автономного управління. За інформацією компанії, наразі ведуться випробування тільки однієї вантажівки, якою поки оператор керує вручну. На початковій стадії компанія перевіряє коректність роботи систем і збирає всю необхідну дорожню інформацію.

У квітні поточного року компанія Waymo запустила масштабні тести безпілотних мінівенів. У випробуваннях вперше взяли участь звичайні люди, які виступають у ролі пасажирів.

Тести автономних мінівенів стартували в штаті Арізона – у місті Фінікс і його найближчих передмістях. Викликати автомобіль можна через безкоштовний мобільний додаток, доступне для всіх повнолітніх місцевих жителів. Випробування покликані показати, як автономний транспорт здатний впливати на повсякденне життя населення.