У США запатентували "космічний трамвай" SpaceTram

Відео

Американський інженер Джеймс Пауелл, один з винахідників технології магнітної левітації, розробив електромагнітну гармату для запуску апаратів в космос без використання звичних ракет.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Система SpaceTram, яку заповзятливий винахідник вже запатентував, використовує технології вакуумного транспорту Hyperloop і потягів на магнітній левітації. Космодром буде являти собою велику вакуумну трубу, спрямовану вгору. Оскільки тертя в ній відсутня, поміщений всередину об'єкт буде здатний розігнатися до швидкості, близької до другої космічної", - зазначається в публікації.

Таким чином «космічний трамвай» подолає гравітацію планети, або, за необхідності, залишиться на орбіті. Система безракетного запуску першого покоління буде здатна працювати з апаратами вагою до 100 кілограмів, а друге покоління буде оперувати базовими капсулами з пасажирами на борту.

За задумом Пауелла, перевантаження у вакуумній трубі будуть відносно низькими, близько 2−3g, тому не зажадають від мандрівників професійної підготовки, яку проходять космонавтів. За допомогою SpaceTram космічні апарати зможуть запускати навіть ті країни, які не могли собі цього дозволити через величезної вартості ракет.