У Чернігові відкривається шведсько-українська IT-школа

У Чернігові відбулася презентація 4-місячних курсів, які у місті відкриває шведсько-українська IT-школа компанії Beetroot Academy для підготовки розробників і веб-дизайнерів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головна мета нашої академії - це працевлаштування в IT-сфері, а значить, потрапляння людей у середній клас і в глобальний світ. Те, що ми пропонуємо, базується на практичних знаннях, і за 4 місяці наші студенти отримають практичний досвід, зроблять реальний проект", - розповів співзасновник компанії Beetroot Academy Андреас Флодстром.

За його словами, відкриття курсів у Чернігові є першим кроком для створення мережі таких шкіл по всій Україні.

Особливістю запропонованої навчальної програми є її адаптація до сьогоднішніх вимог для роботи в IT-сфері. Крім того, студентам викладатимуть англійську мову, пояснять, як правильно проходити співбесіду і складати резюме, поможуть здобути навички комунікації, необхідні для роботи в команді. По закінченню випускники отримають резюме, портфоліо, а найкращі студенти - можливість пройти співбесіду в іноземних компаніях.

Викладатимуть на курсах Beetroot Academy місцеві практикуючі веб-спеціалісти.

Як повідомив Флодстром, шведсько-українська IT-компанія Beetroot працює в Україні 4 роки і має офіси в Києві, Одесі та Полтаві. Її штат - 150 фахівців, які займаються веб-розробкою і веб-дизайном за різними напрямками. Компанія співпрацює з клієнтами з 20 країн, найбільше замовлень виконує, зрозуміло, для Швеції.

Beetroot Academy була створена в 2014 році. За цей час навчання в ній (у Полтаві) пройшло 120 студентів. З них 70% - працевлаштовані.