Американці показали літаючий дрон-позашляховик для військових

Відео

Американська компанія Advanced Tactics представила новий гібридний дрон Autonomous Panther AT, здатний як літати, так і непомітно їздити по пересіченій місцевості.

Як пише Nplus1 з посиланням на Aviation Week, новий апарат, створений для розвідки і доставки вантажів, повністю відповідає вимогам Федерального управління цивільної авіації США до малих беспилотників.

"Військовим нерідко доводиться діяти приховано. При цьому іноді виникає потреба в надсилання або отримання безпілотників без розкриття своєї позиції. Серійних систем, які б дозволяли це зробити, сьогодні не існує, хоча їх розробка ведеться за замовленням Агентства перспективних оборонних розробок", - наголошується в публікації.

Новий апарат Autonomous Panther AT дозволить таємно доставляти невеликі вантажі. Передбачається, що, не долетівши деяку відстань до цілі дрон буде приземлятися. Після цього він вже буде доїжджати до точки призначення. В режимі позашляховика апарат практично безшумний, оскільки для пересування використовує електромотори.

Дрон має прямокутний корпус довжиною 112 сантиметрів і висотою 34 сантиметри. Крім того, він оснащений шістьма електромоторами з несучими повітряними гвинтами, винесеними на невелику відстань від корпусу на спеціальних балках. У режимі польоту апарат може розвивати швидкість до 80 кілометрів на годину. Тривалість польоту Autonomous Panther AT становить до десяти хвилин.