"Антонов" розповів, як українська "Мрія" налякала німецьких пожежників

ДП "Антонов" спростувало інформацію про пожежу на "Мрії" в Німеччині.

Про це повідомляє прес-служба ДП "Антонов".

"10 листопада в аеропорту міста Лейпциг після зарулювання літака Ан-225 «Мрія» на стоянку, при виключенні двигунів в процесі вибігу роторів на другому двигуні стався короткостроковий (протягом 15-16 секунд) викид полум’я. Після остаточної зупинки двигунів проведено огляд цього двигуна. Виявлена неповна герметичність відсічного клапану, що й стало причиною викиду полум’я", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в прес-службі, представники заводу-виготовлювача двигуна усунули виявлений дефект. Пошкоджень літака та двигунів немає. Літак допущено до подальшої експлуатації, Ан-225 готовий до наступних польотів.

Раніше газета Leipziger Volkszeitung повідомила, що лейпцизькому аеропорту в українського літака Ан-225 "Мрія" спалахнув двигун.

Як пише видання, після прибуття літака до аеропорту Лейпціг-Халле в четвер у другій половині дня раптом з одного з його двигунів вирвалося полум'я. Гасити його прибули 9 пожежних розрахунків. Проте їх допомога не знадобилася, вогонь загасився сам собою через чверть години. Співробітники аеропорту запевняють, що жодної небезпеки не було.