Муженко: Армія випробовує новітні зразки засобів ПВО

Начальник генерального штабу Віктор Муженко заявив, що армія проводить випробування можливостей новітніх вітчизняних розробок засобів протиповітряної оборони.

Про це він сказав під час інструкторсько-методичного заняття з дослідницькою групою, яке проходило на одному із загальновійськових полігонів, повідомляє прес-служба Генштабу у Фейсбуці.

"Ми проводимо випробування можливостей новітніх вітчизняних розробок засобів протиповітряної оборони. Маємо достойні результати. Це покращить як ефективність застосування систем радіотехнічних військ, авіації, так і протиповітряної оборони. Повітряні Сили крок за кроком набувають нових спроможностей", - заявив Муженко.

На інструкторсько-методичному занятті було опрацьовано застосування новітніх технологій для виконання тривіальних завдань протиповітряної оборони.

Головним завданням для зенітних ракетних військ була побудова ешелонованої системи зенітного ракетного прикриття в умовах болотисто-лісистої місцевості з великими кутами закриття. Тому в побудову оборони входили не тільки зенітні ракетні дивізіони, а й підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ.