Американська влада офіційно відкликає 1 млн Samsung Galaxy Note 7

Регулятори споживчої безпеки США офіційно оголосили про відкликання смартфонів Samsung Galaxy Note 7 після серії займань, які призвели до травм і матеріального збитку.

Рішення було оприлюднено в четвер, повідомляє інформагентство АР.

"Оскільки цей продукт являє собою надто серйозну небезпеку займання, я закликаю всіх споживачів скористатися цим відкликом не вагаючись", - цитує агентство голову Комісії США з питань споживчої безпеки Елліота Кея.

Напередодні компанія-виробник Samsung вже ініціювала добровільне відкликання смартфонів цієї серії. Натомість її розкритикували через те, що вона одразу не надала чіткої інформації про проблему або в який спосіб її можна розв'язати.

Згодом виробник заявив, що встановив причину інцидентів. "Через помилку під час виробництва на пластини, які знаходяться в акумуляторі телефону, чиниться тиск", - йшлося у звіті. Тиск призводить до зіткнення позитивного й негативного полюсів, в результаті виробляється надлишкове тепло. Водночас, для з'ясування "точних причин" загорання акумуляторів, підкреслили в Samsung, потрібні додаткові дослідження.

Компанія заявила, що проблема охоплює близько 2,5 млн смартфонів по всьому світу. За офіційними оцінками, у США близько 1 млн людей є власниками цих телефонів. Якщо раніше компанія пропонувала замінити телефон, тепер вона надає вибір між заміною або компенсацією його вартості.