Злам Telegram: хакери отримали номери телефонів 15 млн користувачів

Компанія Telegram заявила, що хакери, які визначили номери телефонів 15 млн користувачів месенджера з Ірану, змогли отримати доступ тільки до відкритої інформації, але не до самих записів.

Як стверджують у компанії, хакери перевірили, чи зареєстровані певні іранські телефонні номери в Telegram. Таким чином, їм вдалося підтвердити існування акаунтів в Telegram 15 мільйонів користувачів.

"Оскільки месенджер Telegram прив'язаний до номера телефону, будь-хто теоретично може перевірити, чи зареєстрований цей номер в системі", - говориться в заяві компанії.

Раніше ЗМІ з посиланням на аналітиків Колліна Андерсона і Клаудіо Гварнері повідомили, що хакери змогли визначити телефонні номери майже 15 млн користувачів Telegram з Ірану.

За словами аналітиків, хакери використовували вразливість в Telegram, яка дозволяє перехопити код для активації, який буде надіслано користувачеві по СМС.

У прес-службі Telegram підкреслюють, що вони й раніше попереджали користувачів у низці країн про небезпеку перехоплення СМС з кодом для активації для нового пристрою. Для того, щоб уникнути перехоплення СМС, Telegram рекомендує абонентам месенджера користуватися двоетапною аутентифікацією.