Сущенко сподівається на зустріч із Зеленським "без краваток"

Колишній бранець Кремля кореспондент Укрінформу Роман Сущенко сам попросив про зустріч із п'ятим президентом України Петром Порошенком, щоб подякувати йому, і сподівається на таку ж зустріч із чинним главою держави Володимиром Зеленським.

Про це журналіст розповів на першій після визволення пресконференції в Укрінформі.

"Ця зустріч (з Порошенком - ред.), насправді, відбулась учора. Я особисто звернувся і хотів зустрітися і суто по-людськи подякувати. Це по-перше. По-друге, я хотів йому подарувати газету Charlie Hebdo. Це був, здається, його перший офіційний візит у Париж, коли після розстрілу наших колег відбувався Марш єдності (11 січня 2015 року - ред.), де зібралися всі лідери. Я ще тоді придбав цю газету, вона ексклюзивна, і на згадку хотів подарувати, подякувати", - сказав Сущенко.

Читайте також: Сущенко планує допомагати із визволенням політв'язнів Кремля

Він розповів, що також домовився з Порошенком про ще одну зустріч, щоб розпитати про деякі деталі особистих перемовин експрезидента щодо його звільнення, які важливі для самого журналіста і його родини, а також для подальшої літературної творчості.

"Я сподіваюсь також на зустріч із Президентом Зеленським, щоб без краваток зустрітися і поговорити щиро, подякувати, розказати, що відбулося, і про свої наміри", - зазначив Сущенко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Читайте також: Порошенко зустрівся з Сущенком і привітав його із звільненням

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.