Фейгін розповів про подальше оскарження незаконного засудження Сущенка

Захисник власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив про наміри подальшого оскарження справи незаконного засудження журналіста в Росії.

Про це він розповів під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми будемо оскаржувати і далі кейс, за яким Романа засудили. У нас залишається і внутрішньонаціональна російська юрисдикція, правда, без будь-яких перспектив, враховуючи, що суду в Росії немає, але тим не менше, і деякі міжнародні судові інстанції, можливо, за окремими нашими скаргам візьмуться розглядати все, що відбувалося”, - сказав Фейгін.

Він нагадав, що звільнення Сущенка є компромісом з політичної точки зору, проте процесуальна сторона “мало кого цікавила”.

“Цей політичний компроміс передбачає певні кроки в подальшому, які повинні сприяти звільненню інших політв’язнів. Це, мабуть, якось потрібно буде поєднувати з інтересами державної влади в Україні, щоб не нашкодити політв’язням, які там залишилися”, - підкреслив Фейгін.

Читайте також: Сущенко розпочав пресконференцію з подяки всім, хто працював над його звільненням

Як повідомляв Укрінформ, Сущенка затримали, порушуючи міжнародні правила, 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.