Сущенку не віддають листи: за п'ять місяців - лише 5 із 56

Незаконно заарештованому в Москві українському журналісту Роману Сущенко в період з кінця травня по жовтень віддали лише п'ять із 56 зареєстрованих в СІЗО "Лефортово" листів.

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

"За період з 29 травня по 12 жовтня батько отримав тільки п'ять листів, хоча всього їх в СІЗО за цей час зареєстрували 56. Тобто не видали на руки 51 лист", - зазначила вона.

Читайте також: Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка

Як розповіла Юлія, Роману Сущенко повідомили в адміністрації СІЗО, що було відправлено 56 його листів, зокрема чотири малюнки. Однак родина не отримала жодного з них та лише декілька листів. 

Раніше повідомлялося, що слідство у справі Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний почали ознайомлення з десятьма томами справи.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада, він вже більше року незаконно знаходиться під арештом.

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення, нагадавши також про утиски інших журналістів на окупованих Росією українських територіях.