Євродепутат Гармс закликає світ не замовчувати тему Сущенка

Депутат Європарламенту Ребека Гармс вважає важливим постійно привертати міжнародну увагу до справи Романа Сущенка та інших українських політв'язнів.

Про це вона заявила в коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН.

"Важливо привернути увагу міжнародного співтовариства до "справи Сущенка", - заявила німецький політик.

Вона закликала російську владу "негайно звільнити Романа Сущенка з ув’язнення в Лефортово в Москві і гарантувати його безпечне повернення до України". "Я вимагаю того ж для решти всіх українських політв'язнів у російських в'язницях", - додала Гармс.

Депутат ЄП нагадала, що вона також настійно закликає Раду Європи і ії комісара з прав людини працювати над тим, щоб звільнити всіх українських заручників Кремля.

Читайте також: Росія має надати докази проти Сущенка, або відпустити його - EANA

"Для моніторингу ситуації всіх українських політв'язнів, умов тримання їх в російських в'язницях і стану здоров'я терміново необхідна міжнародна делегація", - підкреслила вона.

Гармс сказала, що в цей сумний «ювілейний» день ув’язнення українського журналіста Романа Сущенка її думки звернено до нього, його сім'ї і друзів.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня виповнюється рік з дати незаконного арешту і тримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

У річницю з дня незаконного арешту колеги Укрінформ провів акцію-перфоманс і запустили в соцмережах флешмоб #FreeSushchenko на підтримку Романа.