Справа Сущенка: адвокат анонсував слідчу дію

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно утримуваного в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, розповів, що на цьому тижні його підзахисного ознайомлять з експертизою.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні після засідання суду про продовження тримання під вартою (на 2 місяці - ред.) ще дві години пробув у мого підзахисного в СІЗО. У четвер знову буду в Лефортово, очікується слідча дія – нас ознайомлять з психолого-психіатричною експертизою в остаточній редакції", - сказав Фейгін.

За його словами, зі здоров'ям у Романа все в порядку. Також Роман нещодавно отримав дві передачі - від свого двоюрідного брата в Москві і від української організації, що підтримує політв'язнів в Росії.

Читайте також: Київ закликає світ натиснути на Москву заради звільнення Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Подовжений у понеділок термін утримання Сущенко під вартою закінчується 30 листопада.

За словами Фейгіна, терміни закінчення слідства наразі невідомі, так що вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити детальніше про «докази», що представляє слідство, захист не може, оскільки справа засекречена ФСБ.