Священика УПЦ до Сущенка не пустять - з ФСБ прийшла офіційна відмова

Українському журналістові Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно утримують у Росії, не дозволили передати в камеру молитовник від Патріарха УПЦ КП Філарета та ікону.

Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін на сторінці у Facebook.

«Молитовник від патріарха Філарета та ікону Роману в камеру не віддали. Також хочу повідомити, що представників УПЦ КП до Романа Сущенка не пустили. Прийшла письмова відмова із СУ ФСБ РФ. Слідчий сказав: Бог єдиний, мовляв, задовольняйтеся напученням представників РПЦ, які працюють з Лефортовською в'язницею», - зазначив він.

Крім того, Фейгін написав у Twitter про те, що «в п'ятницю, після великої, більш як тритижневої перерви відновлюються слідчі дії з Романом Сущенком у Лефортово».

Як повідомлялося, 5 грудня священик Української православної церкви Київського патріархату в Підмосков'ї Святослав Скороход передав Роману Сущенку підписаний Патріархом Філаретом молитовник і продукти.

Як відомо, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення у ФСБ і СІЗО "Лефортово" на відвідання священиком Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО № 2 в Москві. Проте в цьому було відмовлено.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт незаконно затриманому журналістові Укрінформу до 30 січня 2017 року.