Україна закликає ОБСЄ не визнавати "вибори" Держдуми в Криму

Заява

Українська делегація в ОБСЄ закликала визнати нелегітимними вибори до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, які відбулися 18 вересня 2016 року, зокрема в частині голосування на території анексованого Криму.

Про це йдеться у заяві делегації України на 1114-му засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Ми закликаємо не визнавати результати виборів в Державну Думу РФ в частині голосування на незаконно займаному Кримському півострові", - йдеться у заяві, виголошеній Постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні Ігорем Прокопчуком.

В заяві також вказано, що необхідно вжити всіх заходів, аби запобігти включенню депутатів, чиї повноваження були незаконно отримані на виборах в тимчасово окупованому Криму, до складу російських парламентських делегацій у Парламентській асамблеї та інших міжнародних парламентських органів ОБСЄ.

"Україна очікує також, що ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини - ред.) в своїй заключній доповіді про вересневі вибори в Держдуму надасть чітке пояснення причин утримання від спостереження за процесом виборів в Криму і дасть свою чітку оцінку того факту, що голосування на території незаконно окупованого Криму вплинуло на формування більшості парламентаріїв Державної Думи", - наголосив Прокопчук.

Як відомо, 20 вересня народні депутати ухвалили Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи.