Нам усім хочеться, щоб на Олімпіадах у нас було більше медалей - Гутцайт

Міністр зазначив, що практично всі спортсмени отримали кошти для тренування за кордоном.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт оцінив виступ України на зимовій Олімпіаді в Пекіні, повідомляє UA:Перший, передає Укрінформ.

«Звісно, нам усім хочеться, щоб на Олімпіадах у нас було більше медалей, медалей на зимових Іграх. Щоб більше спортсменів були найкращими у світі, потрапляли в перші десятки, щоб вони були конкурентоспроможними з усіма країнами, щоб ми більше стояли на подіумі. У мене було велике бажання, щоб наші спортсмени були на п’єдесталі. Хочу подякувати Олександру Абраменку, який підтвердив, що фристайл є у нас в країні. Хочу подякувати всьому тренерському складу, Енверу Аблаєву – це той тренер, який реально фахово працює, тому що без тренера нічого не відбувається», - сказав Гутцайт.

«На сьогоднішній день головний тренер збірної отримує 50-60 тисяч гривень щомісяця. Команди мають все, що їм потрібно. Я розумію, що немає баз в України, де їм тренуватись. Але я розумію, що потрібно надавати ті кошти, щоб вони в змозі були їхати закордон, щоб тренуватися на найсучасніших базах у світі. Ми так і робили, що практично всі команди тренувалися закордоном. Складні умови, складна Олімпіада, складна підготовка. Позитивні тести, потім наші спортсмени поверталися, брали участь. Хочу подякувати усій збірній, команді НОК, яка зробила все, щоб наша команда була на Іграх», - додав міністр молоді та спорту України.

Читайте також: Їздити на Олімпіаду і привозити медалі - це моя робота

Як повідомляв Укрінформ, Україна завершила Олімпіаду в Пекіні з однією нагородою – «срібло» Олександра Абраменка в фристайлі. Наша команда посіла 25-е місце в медальному заліку.