Зеленський відзначив нагородами паралімпійців

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами спортсменів та членів команд збірної України на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №470/2021 від 16 вересня розміщений на сайті глави держави.

"За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України постановляю: нагородити орденом «За заслуги» І ступеня Богодайка Євгенія Віталійовича — чемпіона та бронзового призера з плавання, Дементьєва Єгора Вікторовича — дворазового срібного та бронзового призера з велосипедного спорту, Ковальчука Василя Володимировича — срібного та бронзового призера зі стрільби кульової, Помазан Марію Олександрівну — чемпіонку з легкої атлетики", - ідеться в указі.

Також Зеленський нагородив 8 спортсменів орденом «За заслуги» ІІ ступеня та 16 - орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Семеро отримали орден «За мужність» ІІ ступеня та один - орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Троє спортсменок отримали орден княгині Ольги І ступеня, вісім - орден княгині Ольги II ступеня та 15 - орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Медаллю «За працю і звитягу» нагороджені шестеро паралімпійців.

Високими нагородами були відзначені тренери та інші члени української збірної.

Читайте також: Президент присвоїв звання Героя України паралімпійцю Максиму Крипаку

"За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України на XVI літніх Паралімпійських іграх: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого II ступеня Сушкевича Валерія Михайловича — керівника національної паралімпійської збірної команди України, президента Національного паралімпійського комітету України. Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня - Казначеєва Андрія Вікторовича — головного тренера національної збірної команди України з плавання, тренера Віктора Смирнова, Андрія Трусова", - зазначається у документі.

Як повідомлялось, 16 вересня Зеленський своїм указом присвоїв звання «Герой України» плавцю Максиму Крипаку, який здобув сім медалей на цьогорічних Паралімпійських іграх і став найтитулованішим спортсменом цих змагань.

Фото: ОП