Президент присвоїв звання Героя України паралімпійцю Максиму Крипаку

Відео

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» плавцю Максиму Крипаку, який здобув сім медалей на цьогорічних Паралімпійських іграх і став найтитулованішим спортсменом цих змагань.

Про це глава держави сказав у п’ятницю під час зустрічі із представниками Національної паралімпійської збірної України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особливо на іграх у Токіо засяяла зірка Максима Кріпака. Наш український плавець здобув 7 нагород. Це великий результат. Він покращив рекорд, який тримався 11 років, і був визнаний найкращим спортсменом XVІ Паралімпійських ігор», - сказав Зеленський.

Читайте також: На розвиток спорту в наступному році передбачено 11,3 млрд гривень

В указі глави держави зазначається, що звання Героя України спортсмен отримав за визначні спортивні досягнення на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо, виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Президент зазначив, що паралімпійська збірна команда є гордістю країни, до її складу увійшли люди із суперздібностями, які бачать свою ціль і не бачать перешкод, що стоять на шляху до неї.

«Ваша душа – це ваша сила. Ви – рекордсмени, ви – супермени. У вас немає ніяких вад, у вас є суперздібність. Ви не бачите тільки перешкоди, і ви бачите цілі. Ви не чуєте злобу когось там, якихось критиків, а слухаєте голос свого серця. Ви не стоїте на ногах, ви не стоїте на місці, ви рухаєтеся тільки вперед! Ви показали, що коли українці починають щось 24 серпня – це буде великим успіхом», - сказав Зеленський.

Він наголосив на тому, що український народ заряджений перемогами збірної, пишається нею. Президент нагадав про те, що XVІ літні Паралімпійські ігри стартували у саме символічний для України день – 24 серпня – у День незалежності. «Власне, цим все сказано. Ваш виступ фактично став відбиттям незалежності України», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, український плавець Максим Крипак виборов на Паралімпіаді-2020 у Токіо п'ять золотих медалей та по одній срібній і бронзовій.

На попередній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Крипак також показав високий результат - п'ять золотих медалей і три срібних.