Мінветеранів, Мінмолодьспорту та Асоціація футболу підписали меморандум про співпрацю

Фото

На столичному НСК «Олімпійський» сьогодні, 15 липня, відбулося підписання тристороннього меморандуму про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів, Міністерством молоді та спорту і ГО «Українська асоціація футболу» (УАФ).

Документ підписали міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт та президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, передає кореспондент Укрінформу.

Об’єднання зусиль сторін-підписантів й надалі підтримуватиме захисників України через різні футбольні заходи та змагання, збільшуватиме популярність футболу серед ветеранів війни та їхніх дітей.

За словами Юлії Лапутіної, меморандум сприятиме розвитку ветеранського футболу у кожному куточку України.

"Це зміцнюватиме комунікації та координацію наших зусиль, зокрема, з підготовки суддів ветеранського футболу, проведення відповідних тренінгів, які нам допоможе організувати Асоціація /УАФ/, в якої є величезний досвід. Це також можливість для наших ветеранських команд та уболівальників відвідувати матчі за участю національної збірної України", - зазначила міністр у справах ветеранів.

Мінветеранів, Мінмолодьспорту та УАФ підписали трьохсторонній меморандум про співпрацю / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Вадим Гутцайт у свою чергу наголосив, що подібна співпраця із захисниками України та членами їхніх сімей проводиться не лише у футболі.

"В усіх видах спорту працюють з ветеранами. Ми всебічно сприяємо у проведенні тренувальних зборів, за необхідністю надаємо можливість скористатися Західним реабілітаційно-спортивним центром. Тобто ми в діалозі з ветеранами в усіх видах спорту", - сказав мііністр молоді та спорту.

А Андрій Павелко повідомив, що перший захід в рамках меморандуму відбудеться 4 вересня на НСК "Олімпійський".

"Ветерани війни та їхні родини безкоштовно відвідають відбірковий матч чемпіонату світу-2022 Україна - Франція", - пообіцяв президент УАФ.

Читайте також: Збірну України провели на Олімпіаду в Токіо

У заході також взяв участь Артем Лукашук - ветеран АТО, член збірної команди учасників АТО Черкаської області, ФК «Черкаські Козаки АТО», віце-чемпіон України «Кубку Нескорених» у Києві та бронзовий призер чемпіонату України з міні-футболу «Кубок Нескорених».