Національний олімпійський комітет створив програму підтримки для колишніх спортсменів

Триває  третій день форуму «Україна 30».

На форумі «Україна 30» говорили про стреси в контексті здоров’я, повідомляє Укрінформ.

Перша віцепрезидентка Федерації легкої атлетики Олена Говорова розповіла про проблеми, з якими зіштовхуються професійні спортсмени після закінчення кар’єри.

«Я була учасницею трьох Олімпіад і знаю, що таке стреси в нашій професії і як з ними боротися. На першій Олімпіаді з тиском я не впоралася, але потім, після роботи з психологом змогла віднайти необхідних спокій. Життя спортсмена просте: від Олімпіади до Олімпіади ти маєш набирати форму і потім на цих змагання демонструвати свій максимам. Після того, як ти закінчуєш кар’єру, розумієш, що вже не треба так тренуватися, починаються проблеми. Ти без причини починаєш погано себе почувати», - сказала Олена Говорова.

Спортсменка підтримує думку про те, що спортсменам потрібна допомога після закінчення кар’єри.

«Я теж зіштовхнулася з цією проблемою. Я не знала, що робити, я погано почувалася. Потім вирішила пробігтися, подолала 9 кілометрів і зрозуміла, що мені не вистачає спорту, фізичних навантажень, щоб я відчувала себе здоровою і радісною. Сьогодні подолати порожнечу від завершення кар’єри легше. Національний олімпійський комітет створив програму підтримки спортсменів і ми ще до завершення їхньої кар’єри готуємо їх до прийняття, до іншого життя», - підсумувала віцепрезидентка Федерації легкої атлетики.

Читайте також: Питання інклюзії і безбар‘єрності у спорті обговорили на Всеукраїнському форумі «Україна 30»

Як повідомляв Укрінформ, президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна» на всеукраїнському форумі «Україна 30».

Фото: ОПУ