Формула-1: Гемілтон виграв Гран-прі Канади

Фото

Гемілтон переміг завдяки штрафу Феттеля.

В Монреалі завершився 7-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1. Переможцем Гран-прі Канади став британець Льюїс Гемілтон («Мерседес»). Про це повідомляє Укрінформ.

Напередодні в кваліфікації переміг перший номер «Феррарі» Себастьян Феттель і саме він захопив лідерство в гонці на автодромі імені Жіля Вільньова. Протягом гонки обійти Феттеля намагався Льюїс Гемілтон («Мерседес»). Його атака на 48-у колі завершились небезпечним маневром німця, за що його покарали 5 секундами штрафу.

Читайте також: Формула-1: Гемілтон виграв Гран-прі Монако

У підсумку, німець фінішував першим, але через штраф Феттель посів лише друге місце. А переможцем етапу став Гемілтон. Це п’ята перемога Гемілтон в сезоні. Третє місце у Шарля Леклера («Феррарі»), четверте місце посів Валттері Боттас («Мерседес»).

Після 7-и етапів перше місце у загальному заліку впевнено посідає Гемілтон, який набрав 162 очки. Боттас другий - 133 очки. Феттель третій – 100 очок.

Восьмий етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1 – Гран-прі Франції відбудеться 21-23 червня на трасі Поль Рікар в Ле-Кастелле.