В Україні стартував перший в історії чемпіонат Європи серед учасників бойових дій

Фінал зіграють 2 червня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

31 травня на тренувальній базі «Динамо» (Київ) в Конча-Заспі стартував перший в історії футболу чемпіонат Європи серед військовослужбовців-учасників бойових дій та ветеранів війни ЧЄ УБД – 2019. Про це повідомляє Укрінформ.

Організатором першого чемпіонату Європи серед військовослужбовців-учасників бойових дій та ветеранів війни є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» та за підтримки Футбольного клубу «Динамо» (Київ) і Федерації футболу України.

В першому турі збірна України обіграла Норвегію 3:0, а збірна Данії завдала поразки Грузії 8:0.

1 червня на тренувальній базі «Динамо» в Конча-Заспі зіграють матчі другого туру: Україна – Грузія та Данія – Норвегія.

Читайте також: В Україні відбудеться перший в історії чемпіонат Європи серед учасників бойових дій

2 червня о 08:00 біля стін Михайлівського собору відбудеться молебен вшанування пам'яті по загиблим за Україну в російсько-українській війні 2014-2019 рр.

2 червня з 09:00 фінальні матчі та нагородження переможців першого ЧЄ УБД-2019 на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Нагадаємо, футбольна Ліга учасників АТО - єдиний в Україні чемпіонат з футболу серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де участь приймають 100% учасників бойових дій - захисників України.

Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО сезону 2019 року складається із 88 команд, а це близько 3000 військових, які будуть змагатися між собою в два кола, весна та осінь, в шести дивізіонах: «Захід», «Схід», «Північ», «Південь», «Центр» та «Київ». Головний трофей сезону – Кубок героїв АТО.

За результатами змагань переможці регіональних дивізіонів матимуть можливість розіграти перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського 14 жовтня до Дня Захисника України.