У Дніпрі з’явиться стадіон європейського рівня

У Дніпрі з'явиться сучасний стадіон, який зможе приймати змагання європейського рівня та відповідатиме нормам міжнародних легкоатлетичних федерацій.

Таким стане стадіон імені Петра Лайка (колишній стадіон Вагоноремонтного заводу) після масштабної реконструкції. Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов під час огляду об’єкта 4 квітня.

“Це – фактично будівництво нового стадіону. Він перший, зроблений міською владою. Із того, що було на старому стадіоні, залишиться тільки частина підземних комунікацій. Решта будується з нуля – поле, бігові доріжки, сектори для метання, трибуни, освітлення. Ми робимо це, щоб рівномірно розвивати інфраструктуру на правому та лівому берегах міста. Думаю, до кінця 2019 року завершимо всі роботи, а вже наступної весни, сподіваюся, зможемо приймати міжнародні змагання”, – цитує Філатова сайт Дніпровської міської ради.

Очільник міста також зауважив, що після закінчення робіт на стадіоні приведуть до ладу також прилеглу територію та під’їзні шляхи.

При зведенні стадіону використовують матеріали та технології відомих європейських компаній. На об’єкті вже змонтовано дренажну систему футбольного поля. Це вирішило проблему скупчення води на території. Опади не йдуть у землю й не підвищують рівень ґрунтових вод. Рідина виводиться у зливову систему.

Крім цього, вісім бігових доріжок на стадіоні покрили асфальтобетоном і підготували до вистелення спеціального поліуретанового покриття швейцарського виробництва. Також тут уперше в Україні використовують спеціальні системи поверхневого водовідведення.

Читайте також: У Тернополі виділили ₴48,5 млн на будівництво сучасного Палацу спорту

Ще один елемент проекту – комфортні трибуни на 2,1 тис. посадкових місць. Найближчим часом на стадіоні зроблять автоматичну систему поливу та постелять натуральний газон для футбольного поля.

Загалом після реконструкції тут облаштують простір фактично для всіх видів легкої атлетики. Серед іншого на стадіоні збудують зони для штовхання ядра, метання молота, диска та списа, а також для стрибків у довжину, висоту і з жердиною.