Фонсека окреслив завдання "Шахтаря" перед другим матчем проти "Айнтрахта"

Головний тренер донецького футбольного клубу "Шахтар" Паулу Фонсека прокоментував нічийний результат у першому матчі 1/16 Ліги Європи УЄФА проти німецького "Айнтрахта" (2:2).

Паулу Фонсека на післяматчевій прес-конференції у Харкові, зокрема, зазначив, що ніколи не залишається повністю задоволений нічиєю, завдання "Шахтаря" перед другим матчем проти "Айнтрахта" - максимально швидко відновити футболістів і підготувати певну стратегію.

"Звичайно, я ніколи не залишаюся повністю задоволений нічиєю. Але якщо взяти до уваги всі обставини гри, це, напевно, менше зло, найкраще з того, що можна вибрати.

Після видалення Тараса Степаненка нам довелося перемістити Коваленка трохи нижче, в опорну зону. Віктор зміг адаптуватися і впорався зі своїм завданням дуже добре, хоча грає на цій позиції не так часто - ми майже ніколи його там не використовували.

Читайте також: «Динамо» і «Шахтар»: характер і вдача

Чи згоден я із видаленням Степаненка? Ні, залишаюся при своїй думці. Не згоден. Друга картка аж надто притягнута за вуха. Таке рішення в дебюті такого серйозного поєдинку, на мій погляд, неправильне. При всій повазі навіть після матчу я підійшов до арбітра і висловив свою незгоду.

Завжди дуже складно, особливо після такої тривалої зимової паузи, починати офіційні виступи матчем такого рівня. На 11-й хвилині залишитися удесятьох... Звичайно, це повністю руйнує план на гру. Ми втратили одного з ключових виконавців, хлопцям довелося більше бігати і працювати, але вони досягли успіху. Наше завдання на тиждень - максимально швидко відновити футболістів і підготувати таку стратегію, щоб, як ви і сказали, у нас вийшло те саме, що вдалося з іншою командою п'ять років тому.

Стадіон у Харкові? Поле у відмінному стані, притому що, я думаю, його дуже складно підтримувати таким після настільки холодної зими. Іноді ми забуваємо тих, чия робота не так помітна, але вони дуже багато працюють, щоб у нас все було добре. Хочу від імені команди подякувати всім, хто стежить за газоном, за стадіоном.

Що трапилося з Мораесом? Це просто втома. Мораес віддав за команду буквально все. Він стільки пробіг, стільки працював і боровся... Зараз йому потрібен час відновитися, і, поза всякими сумнівами, Жуніор буде готовий до поєдинку. На завершення хочу подякувати нашим уболівальникам. Десять годин вечора, зима, мороз, але вони були на стадіоні і підтримували нас весь матч. Дуже дякую", - цитує Фонсеку прес-служба ФК "Шахтар".

Читайте також: "Шахтар" у меншості зіграв 2:2 з "Айнтрахтом" в 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА

Як повідомляв Укрінформ, футболісти донецького "Шахтаря" завершили у четвер, 14 лютого, внічию (2:2) перший поєдинок 1/16 фіналу Ліги Європи проти німецького "Айнтрахта" з Франкфурта-на-Майні. М'ячі на ОСК "Металіст" у Харкові забили: Марлос (10-та хвилина, з пенальті) і Тайсон (67) - у "гірників"; Мартін Гінтереггер (7) та Филип Костич (50) - у гостей. З 11-ї хвилини "Шахтар" грав у меншості: діставши друге попередження, поле залишив Тарас Степаненко. 

Матч у відповідь пройде 21 лютого в Німеччині.