Україна здобула ще дві золоті медалі на Іграх Нескорених

Президент України Петро Порошенко привітав Олександра Бєлобокова та Сергія Ільчицького, які здобули перші золоті медалі для української збірної на "Іграх Нескорених" у Сіднеї.

Привітання глава держави оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Перші золоті медалі для української збірної на Invictus Games Sydney 2018. Вітаємо Олександра Бєлобокова та Сергія Ільчицького, які здобули ці вражаючі перемоги з веслування на тренажерах. Так тримати! Не знижуйте темп!" - написав Порошенко.

Читайте також: Порошенко закликає українців підтримати наших героїв на "Іграх Нескорених"

Як повідомляв Укрінформ, у перший день змагань на "Іграх Нескорених" у Сіднеї українець Денис Фіщук здобув бронзу у велогонці. Це була перша медаль у скарбничці української збірної на цьогорічних змаганнях та перша за два роки медаль у велоспорті.

Як відомо, "Ігри Нескорених" - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Уперше “Ігри Нескорених”, засновані британським принцом Гаррі, пройшли в 2014 році в Лондоні. Цьогоріч у змаганнях беруть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США.

Україна виступає у шести спортивних дисциплінах - легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг. Торік Україна вперше взяла участь в “Іграх Нескорених” у Канаді. Тоді в Іграх змагалися 550 військовослужбовців та ветеранів. Українські спортсмени здобули 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових нагороди.