У Києві завершився Конгрес WBC

Столиця України вперше приймала престижний боксерський форум.

Сьогодні у Києві урочисто закрили 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC). Він тривав в столиці України з 1 жовтня. Про це повідомляє Укрінформ.

Всесвітня боксерська рада (WBC) – одна з трьох головних організацій професіонального боксу. Конгрес WBC – престижний боксерський форум, на який з’їжджаються провідні спортсмени, тренери, рефері, промоутери, представники ЗМІ. Україна вперше приймала такий масштабний захід. На Конгрес з’їхались понад 700 учасників з 160 країн світу. 

На урочистому закритті Конгресу мер Києва і легендарний боксер Віталій Кличко відзначив, що на чотири дні Київ став столицею боксу. Ця подія повинна стати поштовхом для розвитку українського боксу, а в Україні почнуть нарешті проводити великі чемпіонські поєдинки.   

Читайте також: Віталій Кличко і Маурісіо Сулейман заспівали на вечорі талантів WBC у Києві

Нагадаємо, що в рамках Конгресу WBC 1 жовтня відбувся благочинний аукціон, на якому зібрали 200 тисяч доларів на реконструкцію боксерського залу в Маріуполі.

Також, 2 жовтня провели автограф-сесію за участю Віталія Кличка, Леннокса Льюїса і Евандера Голіфілда, на яку прийшли майже 10 тисяч шанувальників боксу. А у Палаці спорту відбувся турнір «Разом з легендами» за участю молодих українських боксерів.

Головними зірковими фігурами Конгресу стали Маурісіо Сулейман (президент WBC), Володимир Кличко, Олександр Усик, Леннокс Льюїс, Евандер Голіфілд, Хуліо Сесар Чавес, Оскар Де ла Хойя.