Хорватський футболіст Модрич став кращим гравцем минулого сезону за версією ФІФА

Півзахисник збірної Хорватії Лука Модрич став кращим футболістом минулого сезону за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Нагороду 33-річний півзахисник мадридського "Реала" отримав на церемонії The Best FIFA Football Awards в понеділок у Лондоні (Велика Британія).

Модрич став першим з 2007 року гравцем, кому вдалося залишити без титулу кращого футболіста планети португальця Кріштіану Роналду і аргентинця Ліонеля Мессі, які розподіляли між собою цю нагороду останні 11 років.

Модрич у минулому сезоні у складі "Реала" став переможцем Ліги чемпіонів. На чемпіонаті світу 2018 року разом зі збірною Хорватії дійшов до фіналу, де команда програла французам з рахунком 2:4, а півзахисник був визнаний кращим гравцем турніру. Хорват також був визнаний кращим гравцем сезону за версією Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Мессі в цьому році навіть не виявилося у фінальній трійці претендентів на перемогу. Крім Модрича і його колишнього одноклубника Роналду, який у міжсезоння змінив "Реал" на "Ювентус", на нагороду також претендував єгиптянин Мохамед Салах, який виступає за "Ліверпуль".

За хорвата проголосували 29,05% респондента, в число яких увійшли тренери і капітани національних команд, журналісти, вболівальники, зареєстровані на сайті ФІФА. Друге місце в голосуванні посів Роналду (19,08%), третє - Салах (11,23%).

Читайте також: Мессі, Модрич і Роналду увійшли в команду року за версією ФІФА і FIFPro

Найпрестижнішою індивідуальною нагородою в світовому футболі є "Золотий м'яч", заснований в 1956 році французьким виданням France Football. ФІФА вперше назвала кращого футболіста року в 1991 році, тоді їм став німець Лотар Маттеус. У 2010 році ФІФА і французька редакція домовилися об'єднати дві премії, і протягом шести років звання кращого гравця року було однозначним і незаперечним. Однак у 2016 році ФІФА припинила співпрацю з France Football і повернулася до своєї власної нагороди.

На фото: Лука Модрич (© EPA-EFE/NEIL HALL).