Мінмолодьспорту співпрацюватиме з Товариством Червоного Хреста України

Міністерство молоді та спорту і Товариство Червоного Хреста України уклали  Меморандум про партнерство та співпрацю.

Підписи під документом поставили міністр молоді та спорту Ігор Жданов і в.о. президента товариства Микола Поліщук, повідомляє прес-служба відомства.

«Нам дуже приємно працювати з такою поважною організацією та, об'єднавши зусилля, мобілізувати молодь для адаптації соціальних реформ», - наголосив Жданов.

За його словами, співпраця спрямовуватиметься на популяризацію перш за все здорового способу життя.

На важливості власного прикладу для впровадження здорового способу життя акцентував Микола Поліщук. Зокрема, він звернув увагу на профілактику паління та зменшення вживання алкоголю.

«Важливо залучати молодь до фізичної культури та спорту, тому що це - здоров'я», - зауважив в.о президента Товариства Червоного Хреста України.

Відповідно до меморандуму міністерство та товариство докладатимуть максимальних зусиль для реалізації програм і заходів у молодіжній сфері та їх розвитку. У тому числі шляхом залучення волонтерського, організаційного, фінансового, матеріального, інтелектуального ресурсу сторін.

Планується також проводити конференції, семінари та інші заходи щодо розробки, адвокації та імплементації програм у молодіжній сфері, спрямованих на популяризацію та утвердження здорового способу життя, культури ненасильства та миру, гуманістичних цінностей, соціальної згуртованості.

Передбачається проведення інформаційно-просвітницької роботи з профілактики захворюваності у молодіжному середовищі.

Читайте також: Україна зробила ривок у розбудові спортивної інфраструктури - Мінмолодьспорту

Товариство Червоного Хреста України є неприбутковою всеукраїнською громадською організацією, одним із 192 рівноправних членів Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Серед його пріоритетів - надання допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій, психосоціологічна допомога, підвищення рівня соціальної згуртованості громад тощо.