У ФФУ сподіваються залучити від UEFA фінансування на розвиток дитячого футболу

У Федерації футболу України сподіваються завдяки співпраці з UEFA покращити організацію змагань з дитячо-юнацького футболу та залучити від UEFA фінансування на його розвиток.

Про це заявив у понеділок в Херсоні начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін на прес-конференції з нагоди початку в регіоні IV Всеукраїнського турніру з футболу "Крим – це Україна" серед юнацьких команд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом року, який минає, сезону 2017-2018 років, ми плідно співпрацювали з UEFA, з представником UEFA, експертом з питань розвитку дитячо-юнацького футболу Роджером Мейхтрі. Це швейцарець, який двічі приїжджав до нас в Україну, і ми говорили про те, що UEFA дуже ретельно зараз буде, скажімо так - системно, розглядати наші проблемні питання щодо розвитку дитячо-юнацького футболу", - сказав Золотухін.

Він зазначив, що у Федерації футболу України сподіваються, що завдяки такій плідній співпраці з UEFA "ми отримаємо можливість не тільки покращити на організаційному рівні наші змагання (з дитячо-юнацького футболу - ред.), а ще й залучити певне фінансування від UEFA на питання розвитку дитячо-юнацького футболу".

Золотухін також повідомив, що 25 серпня представник UEFA Мейхтрі відвідає Херсонську область, де у цей час проходитиме IV Всеукраїнський турнір з футболу "Крим – це Україна".

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у понеділок стартував IV Всеукраїнський турнір з футболу "Крим – це Україна" серед юнацьких команд, сформованих із футболістів 2003 року народження. У турнірі беруть участь 8 команд із заходу, сходу, півночі, півдня та центру України. 

Читайте також: На Херсонщині стартує IV Всеукраїнський турнір з футболу "Крим – це Україна"

Фінальна гра IV Всеукраїнського турніру з футболу "Крим – це Україна" відбудеться 26 серпня в місті Херсоні.

Фото: khersonline.net