Президент УПЛ: "Шахтар" і "Динамо" дали попередню згоду на єдиний ТВ-пул

Президент української Прем'єр-ліги (УПЛ) Томас Грімм розповів про плани щодо створення єдиного ТВ-пулу.

Томас Грімм, зокрема, зазначив, що єдиний ТВ-пул в Україні може бути створений вже через рік.

"Починаючи з сезону-2019/20, всі ТВ-права перебуватимуть у ФФУ, і ми вже узгодили з федерацією, що ці права будуть передані УПЛ. У мене вже були на цей рахунок переговори з "Шахтарем" і "Динамо", і вони дали свою попередню згоду. Але все залежатиме від того, як ми зможемо комерціалізувати ці права. А головне - як розподілятимемо отримані гроші між клубами. Дуже важливо, щоб ні великі, ні малі клуби не відчували себе при цьому ущемленими. Щоб усі бачили свою вигоду від цього.

Я поки стримано оптимістичний в цьому питанні, але сподіваюся, у нас все вийде. У нас в планах - залучити до трансляцій чемпіонату України і міжнародні компанії, щоб створити конкуренцію за ТВ-права, і потім на тендері підняти вартість продукту.

Читайте також: Новий президент УПЛ обіцяє єдиний ТВ-пул в сезоні-2019/20

Зараз неможливо передбачити, який саме канал стане офіційним транслятором. Для початку ми маємо визначитися з тим, де саме ми будемо показувати: на платних або загальнодоступних каналах. Рішення приймемо тільки після узгодження з клубами. У найближчий рік повинні проаналізувати ринок і визначитися, які послуги можемо запропонувати трансляторам", - сказав Грімм в інтерв’ю "Сегодня".