Обшуки в Міжнародному союзі біатлоністів пов'язані з допінговим скандалом

Президент та генеральна секретарка Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) потрапили у поле зору слідчих. Ініціатором розслідування виступило Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA).

Обшуки в Австрії та Норвегії, а також слідчі дії проти провідних функціонерів IBU Андерса Бессеберга і Ніколь Реш пов'язані з допінгом. Про це повідомляє DW із посиланням на dpa. 

Напередодні кримінальна поліція Австрії провела обшук штаб-квартири IBU в Зальцбурзі. Розслідування ведеться проти президента союзу норвежця Андерса Бессеберга та генеральної секретарки німкені Ніколь Реш (Nicole Resch), яка через це вирішила скласти з себе повноваження.

IBU запевнив, що співпрацюватиме зі слідством, обов'язки генсекретаря поки перебрав на себе виконавчий директор Мартін Кухенмайстер (Martin Kuchenmeister).

Речник WADA Джеймс Фітцджеральд підтвердив зв'язок обшуків із темою допінгу, але відмовився від детальніших коментарів. Тим часом норвезький канал NRK показав інтерв'ю з викривальником російської державної програми вживання допінгу Григорієм Родченковим, в якому той стверджує, що IBU надавав росіянам "конфіденційну" інформацію, а перед Олімпіадою в Сочі-2014 намагався зам'яти тему допінгу в біатлоні.

Читайте також: Україна бойкотуватиме зимову Універсіаду-2019 в Росії

Раніше 72-річний Андерс Бессеберг, який очолює IBU з 1992 року, заявив, що упродовж цього року відійде від справ. Нового президента союзу мають обрати у вересні.

На фото: А. Бессеберг