Олімпійському чемпіону Пхьончхана Абраменку вручили у Києві премію у 500 тисяч

Фото

Церемонія нагородження чемпіона зимової Олімпіади в Пхьончхані (Республіка Корея) Олександра Абраменка відбулася 16 березня у президентській ложі київського НСК "Олімпійський".

Згідно з меморандумом, підписаним між Мінмолодьспорту України, рекламно-маркетинговим агентством "Спільна перемога" і ТМ Parimatch, володар "золота" Ігор-2018 став отримав сертифікат на 500 тис грн, повідомляє Укрінформ.

"Ми продовжуємо кампанію "Спільна олімпійська перемога", яка є ініціативою Міністерства молоді та спорту, громадськості та соціально-відповідального бізнесу. Раніше, 2016 року, додаткові грошові премії та цінні подарунки від спонсорів отримали українські призери літніх Олімпійських ігор в Ріо. Залучаючи позабюджетні засоби та призи, ми спільно з діловими колами України створили добру додаткову мотивацію для успішного виступу наших спортсменів на Олімпійських іграх ", - зазначив під час церемонії керівник Мінмолодьспорту Ігор Жданов.

Ще один незвичайний подарунок для олімпійського чемпіона підготували в "Київзеленбуді". У травні на розв'язці метро "Лівобережна" з'явиться іменна клумба на честь Олександра розміром 65 квадратних метрів. Для її виготовлення використають близько 14 тисяч квітів.

Читайте також: Президент вручив олімпійському чемпіонові Абраменку орден і сертифікат на квартиру

На початку нинішнього тижня спортсмен та його тренер Енвер Аблаєв отримали у столичному Олімпійському домі по 50 тис дол від бізнесмена та мецената Павла Фукса.

Нагадаємо, у Пхьончхані Олександр Абраменко 18 лютого виграв змагання фристайлістов з лижної акробатики.