Ісмаїлі визнаний кращим гравцем "Шахтаря" у матчі з "Ромою" - InStat

Бразилський захисник Ісмаїлі був визнаний найкориснішим гравцем донецького футбольного клубу "Шахтар" у другій зустрічі з італійською "Ромою" в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА за версією InStat.

У штрафному майданчику "Роми" лівий захисник "Шахтаря" Ісмаїлі виконав більше тактико-технічних дій (ТТД), ніж всі атакуючі півзахисники разом узяті. Його InStat Index склав 320 балів. Про це повідомляє zbirna.com

Це найвищий показник серед "гірників", але у п’яти гравців "Роми" оцінка виявилася вищою. Кращим у складі римлян був 34-річний півзахисник Даніеле Де Россі, який виграв 73% всіх єдиноборств і зробив два десятка відборів, перехоплень і підбирань. Перекусив центр поля і ще віддав дві гострі передачі.

Ісмаїлі виконав в цьому матчі більше всіх ТТД - 130 (брак - 20%). Бразилець частіше всіх вступав до єдиноборств - 27 разів. Правда, виграв лише 10 з них, а це 37%. У лівого захисника "Шахтаря" виявилося п'ять відборів, вісім перехоплень і сім підбирань. Він став лідером поєдинку за кількістю передач - 83 (точність - 90%). У бразильця було два гострих паси, і він частіше за всіх успішно доставляв м'яч у фінальну третину поля - 21 раз. У чужій штрафній кращий гравець "Шахтаря" зробив більше ТТД, ніж Марлос, Бернард і Тайсон разом узяті.

Читайте також: П’ятов про поразку від "Роми": У другому таймі робили багато помилок

Нагадаємо, футболісти донецького "Шахтаря" програли 13 березня італійській "Ромі" з рахунком 0:1 у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. М'яч на римському "Стадіо Олімпіко" у ворота Андрія П'ятова на 52-й хвилині забив боснієць Едін Джеко. У першому матчі у Харкові завдяки забитим м'ячам Факундо Феррейри та Марлоса "Шахтар" здобув перемогу з рахунком 2:1, але за правилом виїзного голу до чвертьфіналу вийшли італійці.

Фото: East News